Osvetlenie Prešova na vysokej úrovni radí mesto medzi európske mestá

13.02.2013 Prešov

Prešov (TS) - Mesto Prešov ušetrí vďaka spolupráci so spoločnosťou O. S. V. O. Comp 226 tisíc eur na verejnom osvetlení. Táto spoločnosť pôsobí v meste už od 2006 roku a priniesla niekoľko výrazných a prospešných zmien pre mesto.
Spoločnosť dokonca získala cenu za projekt moderného LED verejného osvetlenia v strednej a východnej Európe za rok 2012.
„Som rád, že práve v Prešove sa buduje osvetlenie, ktoré je svojimi parametrami na európskej úrovni a je efektívne i kvalitné. Je to riešenie, z ktorého budú v budúcnosti ťažiť ako obyvatelia, tak aj mesto, “ povedal primátor Pavel Hagyari. „Som rád, že práve v Prešove sa buduje osvetlenie, ktoré je svojimi parametrami na európskej úrovni a je efektívne i kvalitné. Je to riešenie, z ktorého budú v budúcnosti ťažiť ako obyvatelia, tak aj mesto, “ povedal primátor Pavel Hagyari.
Dlhodobý projekt obnovy verejného osvetlenia v meste Prešov začal v roku 2006 kompletnou výmenou zastaralých svietidiel za nové a úspornejšie. V roku 2008 bola výmena ukončená a pokračovala druhou etapou úprav rozvádzačov verejného osvetlenia s vybudovaním riadiaceho systému a adaptívnej regulácie. Za túto aplikáciu získala spoločnosť aj ocenenie GreenLight Award 2010 udeľovanú v Nemecku verejným aj súkromným organizáciám za úsporné a environmentálne riešenia. Táto dlhodobá koncepcia priniesla úsporu mestskej pokladnici viac ako 1 000 000 kWh ročne, zníženie inštalovaného výkonu o 205 kW aj napriek zvýšeniu počtu svetelných bodov z 8 308 na 8 836 svietidiel. Zároveň v rámci mestského projektu „Bezpečné mesto“ spoločnosť osvetlila dvadsať najnebezpečnejších priechodov pre chodcov, čím prispela k zvýšeniu bezpečnosti na mestských komunikáciách.
 

Vyberte región